Vakdocent Lichamelijke Opvoeding

Op zoek naar een gediplomeerde vakdocent LO?

Beschikken uw leerkrachten niet over een aantekening voor lichamelijke opvoeding en/of bewegingsonderwijs en wilt u uw leerlingen (kort- of langdurend) een gymles met meer uitdaging aanbieden?

De medewerkers van Sportief Onderwijs verzorgen het hele jaar door gymlessen op veel verschillende scholen in de regio Zuid Holland. Naast beweegcoach zijn zij bevoegde, bekwame en zeer ervaren vakdocenten lichamelijke opvoeding.

Onze vakdocenten zorgen ervoor dat zij alle bewegingsvaardigheden aanbieden, die in de jongere jaren van het kind nodig zijn om zich motorisch te ontwikkelen. Jongeren onderwijzen we juist in de regels en tactiek van sporten. Er wordt gewerkt middels het 3, 4, of 5 vakken onderwijs en op basis van de 12 leerlijnen.

 

Tijdelijke vervanging of spoedaanvraag

Ook voor tijdelijke vervanging, bijvoorbeeld voor ziekte- of zwangerschapsverlof, of voor een spoedaanvraag is het mogelijk om gebruik te maken van de inzet van onze vakdocenten.

 

3, 4 of 5 vakken onderwijs (uitzondering van sommige lessen)

Elke vakleerkracht heeft zijn eigen manier van lesgeven en bepaalt aan de hand van de motorische, cognitieve en sociaal affectieve vaardigheden van leerlingen op welke manier een bewegingsonderwijs-leersituatie wordt aangeboden. Wij als Sportief Onderwijs bieden de leerlingen onderwijs met 3, 4 of 5 vakken. Wij werken volgens het basisdocument bewegingsonderwijs onderverdeeld in 12 leerlijnen: balanceren, klimmen, zwaaien, over de kop gaan, springen, hardlopen, mikken, jongleren, doelspelen, tikspelen, stoeispelen en bewegen op muziek. Tijdens elke les komen een aantal beweegthema’s van de 12 leerlijnen naar voren.

De intensiteit van de les ligt hoog, waardoor leerlingen veel beweegmomenten hebben. Er wordt tijdens de lessen een keuze gemaakt om te werken in homogene of juist heterogene groepen, zodat iedere leerling op het eigen niveau kan bewegen.

 

Aanbieden van 12 leerlijnen in het basisonderwijs

In het onderwijs heb je te maken met kerndoelen. Kerndoelen zijn doelen die leerlingen binnen een bepaalde periode moeten kennen of kunnen. In heel het onderwijs heb je te maken met kerndoelen, maar in het basisonderwijs zijn deze natuurlijk anders dan in het voortgezet onderwijs.

In het bewegingsonderwijs zijn de kerndoelen verder uitgewerkt in leerlijnen en tussendoelen voor alle leeftijdsgroepen (van groep 1/2 tot en met groep 7/8). Een leerlijn moet worden gezien als een opeenvolging van na te streven (tussen)leerdoelen binnen vergelijkbare bewegingssituaties. Deze 31 tussendoelen, ook wel bewegingsthema’s genoemd, worden opgesplitst in verschillende niveaus van deelnemen, van elementair naar complex.

Ook hier staan wij met Sportief Onderwijs voor u klaar om u te adviseren en/of te ondersteunen.

 

Meer info?

Bent u (met spoed) op zoek naar een gediplomeerde vakdocent lichamelijke opvoeding voor een tijdelijke of vaste periode? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op, zodat we de mogelijkheden voor uw school kunnen bespreken.

 

Daarom Sportief Onderwijs

Gegarandeerd van de beste kwaliteit Vakdocenten LO en Sportleiders

Al meer dan 10 jaar ervaring in verschillende gemeentes

Spoedservice voor last-minute invallers

Keuze uit LO of beweegmomenten

Afneembaar in gestaffelde pakketprijzen

Gratis producten bij halfjaar- of jaarcontract

Altijd gediplomeerde professionals beschikbaar

Ervaren professionals werken op basis van 12 leerlijnen

Heeft u een vraag of opmerking? Laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.